Tvoja priča

Hej, mlade oči! Mi želimo da vidimo ono što vi vidite!

Podelite svoje fotografije s nama i mi ćemo objaviti najbolje! Bilo da studirate fotografiju ili jednostavno uživate fotografišući, pokažite nam svoje radove, i omogućite nam da vidimo vaš život kroz vaše oči.

Mi izrađujemo zbirku fotografija koja predstavlja iskustva tinejdžera širom sveta, i dokumentuje kulturu i okolinu koje su sastavni deo njihovog odrastanja. Trenutno smo tek na početku rada (s doprinosima iz Perua i Tadžikistana), i tako, da skratim priču, evo takmičenja u fotografiji.

U najgorem slučaju: vaš rad neće biti objavljen, dobijate povratne informacije od profesionalnog fotografa i poneki savet kako da poboljšate svoje veštine. Onda, naravno, možete ponovo poslati svoje fotografije. Ovo takmičenje vode fotografi za fotografe, i ceo projekat je u jednakoj meri o učenju kao i o izradi kolekcije fotografija.

U najboljem slučaju: vaši radovi se objavljuju, i možete to da pokažete i pohvalite se pred prijateljima. Ne znam za vas, ali ja sam zato postao fotograf. (Zbog toga, i da razvijem talentat do najvišeg stepena.) Takođe ćemo vam poslati digitalnu kopiju knjige kada bude objavljena. A najvažnija stvar je da ćete dobiti mogućnost da ispričate svoju priču, i da ćete biti izloženi javnosti.

Sada slede pravila: morate imati 19 godina ili manje. Ako ste stigli sa čitanjem dovde, a imate više od 19 godina, žao mi je što sam vam oduzeo vreme, ali uvek možete da podržite i mentorišete nekoga ko je podoban da učestvuje.

Drugo i najvažnije pravilo – pošaljite fotografije nečega što volite. Ne samo nečega što lepo izgleda, nego nečega što s vama komunicira i na druge načine. Zainteresovani smo da čujemo priču iza fotografije (zašto je tema značajna za vas, zašto vam je draga). To je razlog zašto je dole mesto da napišete nekoliko rečenica koje prate svaku vašu fotografiju. Na primer, portret nekoga koga volite je u redu, dok fotografija nečega što vam ne znači ništa – nije u redu. Ukoliko vama ne znači ništa, ne znači ništa ni nama. Tako da, pošaljite nam fotografije stvari (i ljudi) koje čine da vaše srce kuca brže.

NАPOMENA: Želimo priču, a ne samo opis. Na primer, ako podnesete portret svoje bake, priča bi bila: „Koliko se sećam, moja baka je bila osoba kojoj sam se poveravao/la i od koje sam tražio/la savet, osoba kojoj se najviše divim. Kada sam imao/la deset godina, želeo/la sam da budem u školskom plesnom timu, ali svi moji prijatelji su mi rekli da nemam šansu da to ostvarim. Tako sam otišao/la kod bake a ona mi je rekla…“ Ono što ne želimo je: „Ovo je moja baka. Ona je jako draga i s njom je lepo razgovarati.“ Da li vidite razliku? Takođe, molimo da jasno identifikujete mesto gde je snimljena fotografija priče. Pišite koliko želite, ali neka bude zanimljivo i s puno detalja.

Sada idite i uzmite svoj foto-aparat i… oh, sačekajte, ima još: u obzir dolazi samo vaš originalni rad; najmanje 1000 piksela visina ili širina; u JPEG ili JPG formatu; idealno bi bilo da nema izmena (samo manje isecanje i korekcija boja je prihvatljivo); u obzir ne dolaze štampa, film ili „selfies“ (fotografije sebe koje ste sami napravili). Pogotovo ne „selfies“. Takođe, smilujte se nad nama i ne šaljite nam više od 10 fotografija u okviru jedne aplikacije.

To je sve; na posao, deco, pokažite nam šta ste napravili. I srećno svima. Čoveče, sećam se kada sam podneo svoju prvu fotografiju da bude pregledana. Uvek ću biti ponosan na tu prvu.

Oh, uzgred, zovem se Tim.

Ime

Starost (obavezno)

Država (оbavezno)

Naslov fotografije (ako se ostavi prazno, mi ćemo odabrati naslov)

Poruka (obavezno)

Foto otpremanje (обавезно)

Prihvatam uslove.

Translated by Jasna Rodic