Amanda Björkell, 16 – Finland

Detta är Finlands, eller egentligen hela världens största träkyrka! Denna kyrka ligger i en kommun som heter Kerimäki. Vi besökte kyrkan då vi var på väg på semester med familjen. Under besökt regnade och åskade det stundvis ganska hårt och denna bild knäppte jag mellan regnskurarna. Jag hör till den kristna kyrkan, men är inte så starkt troende. Trots det tycker jag om att besöka fina kyrkor som denna! Denna kyrka har dessutom varit med i en av min favorit tv-serier Uusi Päivä!


This is Finland’s – actually the world’s – largest wooden church! This church is in a municipality named Kerimäki . We visited the church while we were on a family vacation. During the visit, it started to rain heavily and storm periodically. I captured this image between rain showers. I am a member of the Christian Church, but I am not a strong believer. In spite of this, I like to visit beautiful churches like this one. In addition, the church has been on one of my favorite tv-series, “Uusi Päivä!”
Translated by Kara Fairchild