Amanda Björkell, 16 – Finland

Pojken jag köpte min kamera av publicerade liknande bilder som denna på sociala medier. Jag och min bästa vän såg dessa bilder och blev imponerade. Vi kollade sedan på en video på Youtube, där en pojke fotade bilder på brinnande stålull. Vi insåg då att det egentligen inte alls är så svårt at få dessa fantastiska bilder! Vi bestämde oss för att prova skyddsutrustning och begav oss ut för att prova fota. Tur att ingen såg oss, för den skyddsutrustning som vi hade på oss, såg ganska hemsk ut. Resultatet blev faktiskt ganska bra! Det enda problemet var att efter vi tänt på stålullen, så kastade vi tändaren i snön. Det resulterade i att den blev fuktig och vi fick svårt att tända nästa gång.


The boy I bought my camera from posted similar images to this one on social media. My best friend and I saw these photographs and were impressed. We later watched a video of a boy photographing burning steel wool on YouTube. We realized then that it was not actually that difficult to capture these fantastic images. We decided to test out some safety equipment by trying to get the photograph. Luckily, nobody saw us because the safety equipment we had on looked pretty awful. The result was actually pretty good though! The only problem was that after we had set the steel wool on fire, we tossed the lighter into the snow. So, it got wet and we had a hard time lighting it the next time.
Translated by Kara Fairchild