Amanda Björkell, 16 – Finland

Under vintern när det var jätte kallt, mellan -20 och -30 grader, såg jag liknande bilder som denna på internet. Folk kastade alltså upp kokhett vatten i den kalla luften och detta var resultatet. Som tonåring blir man oftast påverkad av vad alla andra gör, och så följer man oftast själv med i massan, och gör som alla andra. Så hände det även med denna bild. Trots att detta var väldigt mainstream att kasta upp kokhett vatten i den iskalla luften, ville jag prova det. Fast jag sett många bilder på denna trend, så trodde jag ändå inte helt på att det skulle fungera. Därför blev jag positivt överraskad att resultatet faktiskt blev så här bra!


During the winter, when it is very cold (between -20 and -30 degrees Celsius), I saw images like this on the internet. People throw boiling hot water into the cold air. This is the result. As a teenager, one is often influenced by what others do; and so one follows along by doing what everyone else does. That is what happened in this photograph. Despite the fact that it was very mainstream to throw boiling water into the cold air, I wanted to test it out. Even though I had seen many images of this trend, I did not totally believe that it would work. I was positively surprised that the actual result turned out to be this good!
Translated by Kara Fairchild